Beeldmerk met woordmerk Addo Architects

Nieuwbouw Helmond

Nieuwbouw | Woonhuis met rieten kappen

De wens van de klant was een levensloopbestendige woning met rieten kap. Thuis zijn moest als vakantie voelen!

Uit de vertaling van het programma van eisen naar een vlekkenplan bleek dat 80% van het woonprogramma gewenst was op de begane grond. Dit betekende dat we moesten uitbreiden naar een groter bebouwd oppervlak dan het bestemmingsplan toe liet. Door slim en creatief gebruik te maken van bouwregelgeving is het toch gelukt om 150m2 extra aan bebouwd oppervlak buiten de bestemmingsplanregels vergunningsvrij te realiseren.

De woning kenmerkt zich door de riante rondlopende overkappingen en luifels op de begane grond. Door de twee in diepte verspringende rieten kappen is de gebouwvorm goed afleesbaar op de verdieping. Onder de kappen hebben de kinderen ieder hun eigen domein.

En dat vakantiegevoel is bereikt. Het huis beantwoordt aan alle wensen van de klant, om zowel binnen als buiten prettig te kunnen verblijven. Opstaan met een frisse duik in het overdekt zwembad en de dag afsluiten met een wijntje op het terras. Het wensenpakket van de opdrachtgever en de te creëren geluksmomenten staan altijd centraal.

 

  • Locatie

    Helmond